Lifestyle

Kananmunalla hiukset hyvään kuntoon!

21/10/2011

Tässä siis se postaus minkä lupasin! :) Kananmuna on oikeesti tosi hyvä hiusten pesemiseen ja hoitamiseen. Yksi lukijoistani siellä kyselikin, että miten hiukseni pysyvät niin hyväkuntoisina, niin ehkä tämä on sitten se salaisuus ;) En olekaan käyttänyt kaupan shampoota pitkään aikaan, vaan pessyt hiuksiani Vihreä Kosmetiikka Kehäkukka palashampoolla ja sen lisäksi kananmunalla. Hiukset ovat vahvistuneet ja ovat aika hyväkuntoiset ja tosi pehmeät. Tässä vaihe vaiheelta, miten pesen ja hoidan hiuksiani kananmunalla :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla! 1. Aluksi: Tarvitset yhden kananmunan jos hiuksesi ovat lyhyet, mutta jos sinulla on pitkät ja paksut hiukset suosittelen ottamaan kaksi kananmunaa. Lisäksi noin desi vettä, sekä lasi tai pieni muovikippo ja haarukka. 

2. Sitten rikot kananmunat esimerkiksi juuri muovikippoon tai lasiin, kaadat veden joukkoon ja sekoitat haarukalla kunnes seos vaahtoaa. Kuvassa valmis kananmunavesiseos hiusten pesemiseen. Tällä seoksella voi myös hoitaa hiuksia niin, että jättää tämän vain pidemmäksi aikaa vaikuttamaan, eikä pese heti levittämisen jälkeen vedellä pois.
3. Seuraavaksi kastelen hiukset. Minulla on aika pitkät ja suhteellisen paksut hiukset niin kastelen ne vedellä, mutta esimerkiksi äitini, jolla on lyhyemmät ja ohuemmat hiukset, ei kastele hiuksia ollenkaan. Hän lisää suoraan kuiviin hiuksiin vaahdotetun kananmunavesiseoksen.

4. Puristan hiuksista vedet pois. 

5. Lisään seoksen varovasti kaatamalla ja hieromalla sitä hiuksiin. (Kuvassa kananmunaseos on lasissa. Otin eri päivänä kuvat tosta valkoisesta kiposta, niin unohdin kokonaan, että olisi pitänyt tehdä se siihen kippoon tänään. Mutta käy se lasikin siihen oikein hyvin!) Tässä vaiheessa seos levitetään hiuksiin ja jos haluaa vain pestä hiukset tällä, niin levityksen jälkeen huuhdellaan kananmuna pois vedellä. Jos haluaa jättää tämän pidemmäksi aikaa vaikuttamaan (niin kuin kannattaakin) niin tässä ohje:

6. Tämä hoitaa kyllä aivan älyttömän hyvin hiuksia, ei voi muuta sanoa :) Teen siis niin, että ensin pyöritän hiukset nutturalle ja sitten kiepautan kelmun hiusten päälle, niin, että hiukset pysyvät kelmun sisässä. Näin kannattaa siis tehdä, jos haluaa seoksen vaikuttavan pidemmän aikaa. Seuraavissa kuvissa näkyy, miten laitan kelmun hiuksiin:

7. Ja tässä kelmu päässä, haha! :DD Nojoo, mutta näin kananmunavesiseos pysyy hiuksissa hyvin ja tekee hiukset oikeesti tosi hyväkuntoisiksi.
8. Jos haluaa niin voi kelmun päälle laittaa vielä pyyhkeen, jotta vaikutus tehostuu. Tämän kannattaa antaa vaikuttaa vähintään 20 minuuttia, mutta itse pidän tätä usein paljon yli puoli tuntiakin.
9. Ja lopuksi hiukset huuhdellaan hyvin ja huolellisesti vedellä. Ja uskokaa tai älkää, mutta hiuksista tulee aivan puhtaat ja tätä pidemmän aikaa kun harrastaa niin hiukset tulevat tosi hyväkuntoisiksi, ainakin itselläni on käynyt niin. Hiukseni ovat vahvistuneet ja niistä tulee yhtä puhtaat kuin pesisi shampoolla (voin huomenna ottaa kuvan hiuksistani kuinka puhtaaksi ne tulevat) Ja kananmunalla pesemisessä on myös näiden hyvien puolien lisäksi hyvä juttu se, että siinä ei ole mitään ylimääräisiä ”myrkkyjä”, vaan aivan luomuhiustenpesua on kyllä :)

Ps. Olen töissä huomenna koko päivän, niin postailen varmaan seuraavaksi huomen iltana kun tuun töistä :) 

Kommentoi artikkelia

55 Kommentit on "Kananmunalla hiukset hyvään kuntoon!"


Vieras
6 vuotta 7 kuukautta sitten

Jännä :D

Vieras
6 vuotta 7 kuukautta sitten

Ennen myytiin sellaista muna-shampoota ja se oli oikeesti tosi hyvää ja teki hiuksista ihanan pehmeät! :D joten tuoki on varmasti vielä parempaa ku siinä ei oo mitään lisämönjiä mukana.. :o

Vieras
Anonyymi
6 vuotta 7 kuukautta sitten

kiitos hurjasti vinkistä :) Käytätkö tuon kananmunapesun jälkeen ollenkaan hoitoainetta hiuksiin?

Vieras
Anonyymi
6 vuotta 7 kuukautta sitten

sellasta kysysin että miten sinulla on varaaa kaikkiin nuihin lv:n laukkuihin, vai saatko ne jostain/joltain? EI tietenkään ole pakko vastata jos et halua. Himoitsen juuri nuita malleja mitä sinulla on! :)Mukavaa syksyä!

Vieras
Anonyymi
6 vuotta 7 kuukautta sitten

pesetkö hiuksiasi muulla kuin tuolla ja eikö hiuksiin jää erikoinen haju? Voisin itsekkin kokeilla, kuulosti ihan kivalta :)

Vieras
6 vuotta 7 kuukautta sitten

Voisinkin tänään koittaa tuota ohjetta ja varmuuden vuoksi voisin vielä kelmuilla hiukset! :D Aika hauskan kuulonen :))

Vieras
6 vuotta 7 kuukautta sitten

Hih, tää oli aivan ihana postaus!!!:D Mun äiti just tossa soitteli hetki sitten ja sano että tänään tehdäänkin kananmunahiushoidot, kun ollaan menossa heille illaksi!!:) Oli käyny täältä sun blogista ottamassa idean:) <3
Kiitos siis kivasta vinkistä, saas nähdä miten toimii:))

Vieras
Anonyymi
6 vuotta 7 kuukautta sitten

jaaa ei Peppi Pitkätossu sit koskaa huijannukkaan kun se siinä yhdessä videossa saa jollain konstilla kananmunan päähänsä ja sanoo että se tekee hyvää hiuksille. :D Pakko kokeilla!

Vieras
Anonyymi
6 vuotta 7 kuukautta sitten

Hehe. Kokeilin tätä äsken ja sain kyllä saunassa mahdottoman kummastuneita katseita vaarilta kun naamassa oli pellavansiemenet ja päässä kananmunaa. Ei edes kehdannut kysyä että oonko nyt ihan seonnut :D Voi toista.. Mutta hyvin kyllä toimi pellavansiemenet että kananmuna! Kiitos vinkeistä :)

– Laura

Vieras
Anonyymi
6 vuotta 7 kuukautta sitten

voiko hiukset pestä shampoolla vielä sit tän jälkeen vai onko siitä jotai haittaa sille vaikutukselle…? mua pelottaa et mun hiukset jää jotenki rasvasiks/haiseviks, jos en saakkaan kaikkea pois.

Vieras
Anonyymi
6 vuotta 7 kuukautta sitten

kokeilin tätä aamulla ja mulla jäi hiukset aika tahmean ja likaisen tuntosiks vaikka huuhtelin hyvin.Vaikka hiukset tuntuvat tahmeilta ne ovat kuitenkin "kuohkeat" ettei semmoset lättänät.Mmietin tässä itsekseni, että voisiko johtua kenties siitä että aiemmin olen pessyt oikealla shampoolla lähes joka päivä, että olisiko hius jotenkin tottunut siihen? …hmm en tiedä.
P.S tykkään tosi paljon blogistasi ja näistä kaikista hoitojutuista mitä voi tehdä kotonakin ja meikkien ja tuotteiden arvosteluista:) näitä vain lisää!!

Vieras
6 vuotta 7 kuukautta sitten

Kiitos tosi paljon tästä vinkistä, aionkin kokeilla tätä heti tänään kun meen saunaan ja peseydyn siinä samalla! Kuulostaa tosi jännältä, mutta uskon, että tuskinpa sä täällä mitään turhia vinkkejä jakelet:) Itelleni on tosiaan aika tärkeetä just pitää hiuksia hyvässä kunnossa ja haluun kasvattaa niitä tosi pitkiks, niin tää vaikuttaa tosi varteenotettavalta vaihtoehdolta siihen!

Sitä vaan, että tiiätkö yhtään, miten tätä voi käyttää esimerkiks ärtyneen päänahan kanssa? Mä nimittäin kärsin kuivasta ja ärtyneestä päänahasta, ja mun täytyy nyt käyttää shampoota ja hoitoainetta ärtyneelle päänahalle, joten vaikuttaako tää kananmuna"shampoo" sitten mitenkään? Ajattelin kyllä pestä tän kananmunan lisäks vielä ne hiukset sitten vielä niillä pesutuotteilla, mitä normaalistikin käytän :)

Vieras
6 vuotta 7 kuukautta sitten

Oli tosi helppo ja kiva! En pitänyt kelmua kovin kauaa(kärsimätön) :)) Mutta aion jatkaa kyllä tällä ohjeella ja katsotaan vahvistuvatko hiukset, mutta näin ekalla kerralla olin kyllä tyytyväinen ;) Kiitos vinkistä!

Vieras
5 vuotta 10 kuukautta sitten

Mulla toimi toi tosi hyvin ja mulla kun ei ole ihannormaali toi mun tukkakaan sellanen afroamerikkakainen tooooosi kihara kiitos vinkistä (;!!

Vieras
Anonyymi
5 vuotta 8 kuukautta sitten

Tänään tuli yhtäkkiä mieleen kuinka Peppi Pitkätossu sanoi että kanamuna on hyväksi hiuksille xD Mietin että onkohan asia näin, ja googlasin asiaa :D Päädyin tälle sivulle.
Kokeilin tätä juttua, toi kananmuna pehmensi tosi paljon mun hiuksia ku yleensä nää on himo karheet :D
Mut hei, tiedäksää vaikuttaako kananmuna hiuksien kasvunopeuteen? Ku itelläni on lyhyet hiukset, osittain siilit enkä tykkäis että nää kasvais hirveesti :D

Vieras
Anonyymi
5 vuotta 8 kuukautta sitten

Huippu vinkki! Mulla on pitkät ja aika karheat hiukset, joten yleensä hoitoainetta menee tosi paljon. Varsinkin, kun siirryin käyttämään luonnonmukaisia shampoita ja hoitoaineita, hiuksista on tullut vielä entistä karheammat… :/ Testaan siis tätä! Mulla on tällä hetkellä päässä kaksi kananmunaa, kelmua ja pyyhe! :D

Satu

Vieras
Anonyymi
5 vuotta 7 kuukautta sitten

Kuulostaa hyvältä pitää kokeilla!:) mutta pitääkö vettä laittaa aina yhtä paljon vaikka käyttäisi kahta kanamunaa? Pesetkö siis hiuksiasi hoitoaineella tuon kanamuna shampoon jälkeen? :)

Vieras
5 vuotta 6 kuukautta sitten

Tuli hyvä kun kokeilin. Pesin kyllä pois ja lautoin vielä hoitoaineenkin. Jos jotain tavallisempaa haluaa hoitoaineeksi, mutta ei myrkkyjä, suosittelen erittäin hieno suomalainen mustikkaa:-):-)

Vieras
Sara
5 vuotta 5 kuukautta sitten

Lähin googlettamaan miten saada kuivat latvat/hiukset kuntoon ja tänne sitten päädyin! Kiitos ohjeesta täytyy kokeilla jo tänään (:

Olen ennenkin kuullut kananmunalla hiusten hoitamisesta ja se on arveluttanut,
mutta tällä kertaa taidan uskaltautua kokeilemaan :)

Vieras
Anonyymi
5 vuotta 5 kuukautta sitten

Voiko tälleen pestä siis ihan pelkästään? Että lopettais shampoon lopettamisen kokonaan? Vaikuttaa todella hyvältä ja oon tosi kiitollinen että oot tehny tälläsen ja löysin tämän postauksen :) Saatan kokeilla.

Vieras
Anonyymi
5 vuotta 5 kuukautta sitten

Niin siis tarkoitin 'lopettais shampoon KÄYTTÄMISEN'…

wpDiscuz